Online coaching nog altijd mogelijk!

“Tirza heb jij ervaring met online coaching?” Ja, eigenlijk al jaren! Zeker met loopbaancoaching. Loopbaancoaching leent zich bij uitstek voor online coaching. Meestal heb ik zo gemiddeld 6, soms 8, sessies met een klant nodig in het kader van loopbaancoaching. Dan zie je elkaar zo ongeveer 1 x in de 2 a 3 weken. Normaal plannen we daar “live” gesprekken voor in. Uit mijn ervaring weet ik dat er bizar veel kan gebeuren in die weken tussen onze afspraken in. Opeens krijg je bijvoorbeeld een telefoontje om de volgende dag een sollicitatiegesprek te voeren of om een online assessment te maken. Dan is het natuurlijk ideaal om dit samen voor te bereiden via Facetime of Skype. Daarnaast bied ik natuurlijk ook via de mail support; samen even die geweldige motivatiebrief schrijven of de puntjes op de “i” voor een flitsend Curriculum Vitae. Of wat dacht je van het optimaliseren van je Linkedin profiel? Het mooiste wat ik online heb meegemaakt was een kandidaat die in Malta ging solliciteren. We hadden  al onze gesprekken over zijn avonturen via Facetime. Het werd een succesvol “Ik vertrek- verhaal”. Of afgelopen mei, toen zat ik met mijn collega in Sevilla en had een van mijn klanten een spannende salarisonderhandeling. Toen hebben we ook fijn kunnen afstemmen via de online mogelijkheden. Het leukste is natuurlijk om live af te spreken en hier lekker buiten in het zonnetje met een kopje thee of koffie alles te bespreken maar ….alles kan gewoon online! Ik mail je wekelijks de loopbaancoachingsopdrachten en die bespreken we vervolgens weer in een Facetimegesprek. Zo werk je ook gedurende zo’n gekke periode als nu gewoon aan je loopbaanwensen. Mail mij gerust voor de mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.