Interview over paardencoaching in E-zine van Spirit & Soul

Myrthe Bruinzeel en Patrick Rosenthal van de mediumpraktijk  www.spiritandsoul.nl hebben mij geinterviewd over de werking en de inhoud van paardencoaching en een heel mooi artikel geschreven in hun E-zine:   TUNE-IN_7_LRInterviewmetTirza . De paarden geven mij nog dagelijks bijscholing 😉  ben ik in het hier en nu (ik hoef niet meer op een mindfulnesscursus), heb ik vertrouwen en schat ik de situatie goed in? Zo niet, dan krijg ik vanzelf een kleine correctie. Sta ik nog met een leeg halster in mijn hand en is mijn paard al richting de wei vertrokken. Of loopt hij netjes onder een lage tak door en ik zit in het zadel nog te dromen… Dus ik sluit af met tips van de paarden voor in de praktijk:
1. Na hard werken, lekker alle stress van je afschudden zoek echte ontspanning en duik niet weer achter de laptop (paarden kunnen heerlijk rollen in de wei).
2. Ben je in gesprek met een persoon luister dan niet alleen naar het verhaal maar registreer ook het non-verbale aspect. Paarden registreren met hun hele lijf, neus, oren, ogen, zelfs hun buik fungeert als klankkast.
3. Hard werken is niet erg maar zoek vooral een discipline waarin je jouw talent kunt inzetten. Een dressuurpaard op een renbaan is geen goede keuze (ken je het filmpje van even Apeldoorn bellen nog?) . Weet je nog niet goed wat dat talent precies is? Maak dan een afspraak met een loopbaancoach die jij vertrouwt.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.