Er is meer tussen hemel en paarden! Zelf een boek schrijven…

Er is meer tussen hemel en paarden.Jemig, ik had dus zo’n ingeving gehad dat ik al mijn avonturen en belevenissen wilde gaan opschrijven. Ik had bedacht dat ik daarvoor een sabbatical zou nemen van drie maanden. Ik had me voorgesteld dat ik dan helemaal zen in mijn kantoortje zou zitten en het ene hoofdstuk na het ander zou tikken. Eeeeeh ……. ik zat uiteindelijk wel op mijn kantoor maar er kwam niks uit mijn pen en er werd niks getikt op mijn laptop. Writersblock? Ik raakte helemaal gestrest. Het idee dat ik geen inkomsten had en misschien wel klanten kwijt zou raken blokkeerde mij volledig. Dus toen een grote opdrachtgever mij belde voor een project waarbij ik startende ondernemers mocht gaan coachen was ik helemaal opgelucht. Echter nu was mijn plannetje helemaal mislukt. Enfin, vorig jaar aan het eind van het jaar heb ik mijzelf “gewoon” even opgesloten tijdens de kerstvakantie op mijn kantoortje en hopla! Het boek vloog uit mijn pen. Ik had de structuur al neergezet tijdens die half mislukte sabbatical dus het was een kwestie van invullen geblazen. Dus soms lachend en soms huilend heb ik mijn verhalen geschreven. Uiteraard verhaallijnen ook aangepast dat nooit een klant van mij herkend zou kunnen worden. Het is juist zo mooi als mensen zich openstellen tijdens een sessie. Nou heb ik twee handicaps, ik schrijf namelijk traag en ik ben best dyslectisch. Iemand zei laatst heel geestig tegen mij, dat komt vast omdat je zo snel denkt en praat! Nou laten we het daar maar ophouden. Dus eerst heb ik al mijn verhalen laten nalezen door een oud-collega van mij van de KLM (een directiesecretaresse) en daarna door Dorien van Dijk die een tekstbureau heeft en zelf veel verhalen schrijft in de paardenwereld. Vervolgens heb ik foto’s uitgezocht en heb ik de dames van bureau Zandbij gevraagd of ze het boek konden opmaken. Daarnaast had ik het dilemma, zelf uitgeven of het laten uitgeven. Er was een uitgeverij met interesse maar die had ook allerlei mitsen en maren. Mmmm toen heb ik – doodeng – hopla gewoon via Brave new books mijn boek zelf uitgegeven. Ik had via diverse mensen gehoord dat dat wel een betrouwbare partij was. Dus nu heb ik mijn spaarvarken flink gekweld en is mijn garage bijna 400 boeken rijker 😉 Tja, het is een risico maar mijn gevoel om het te doen en door te zetten was zo groot…  Weer heel veel geleerd, onder andere dat een proefdruk heel belangrijk is. Ha, ha, want bij de eerste proefdruk was er iets mis met de kleuren en leek ik wel helemaal aardbeien roze, zelfs mijn armen leken wel ernstig door de zon verbrand. Mocht je ooit zelf een boek willen uitgeven, mail me gerust, ik kan je vertellen over mijn eigen ervaring en alle bijkomende kosten. Nou mocht je het boek bestellen, heel veel leesplezier! liefs Tirza

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *